Housing First és un model d’intervenció per a persones sense llar que s’inicia a Nova York el 1992 i que actualment està funcionant a més de 350 ciutats. El programa facilita una llar digna, sense condicions prèvies, a les persones que viuen al carrer de forma crònica. 

Aquest projecte emergeix de la voluntat de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs de millorar la qualitat de vida de persones amb risc d’exclusió social, facilitant-los pisos adaptats a les seves necessitats. Actualment compta amb dos habitatges i s’atenen a 6 persones.

És un model d’atenció a persones sense llar de llarga estada a carrer, on el fet d’oferir un habitatge estable i permanent és una condició indispensable. Acompanyem a la persona sense llar oferint programes específics individualitzats de suport psico-socio-educatiu que fomenten la recuperació i la integració social de les persones ateses, apostant també per la promoció de la participació activa en la comunitat i en les activitats i serveis locals. Es tracta doncs, d’un acompanyament socioeducatiu centrat en la persona, respectant les pròpies decisions i no condicionant l’habitatge a factors com deixar de beure o medicar-se…